gondolatok tőlem

Vaze! Vaze, hiányzik ez nékem?

Vaze! Vaze, hiányzik ez nékem?

Az igazság hazugsága

2009. január 18. - Vaze! Vaze, hiányzik ez nékem?!

 

A hazugság igazsága

 

Szóval ott kezdődött, amikor a hatalmon lévők már nem tudták fenntartani rendszerüket azokon a népcsoportokon, akiket egy szép, egységes arculatú fejlődőképes országként voltak képesek összetartani a Szovjetunió név alatt. Volt munka, élet, és fegyelem. Ellentéte volt annak, amit csak a fő gonosznak kikiáltva említettek, a kapitalizmus. Aztán történt valami, ami szétverte a rendszert, a holdudvarával együtt. Egészen addig, ameddig nemzeti érdekszerveződésekre nem bomlott az, ami volt, van, és lesz (Lenin). Aztán megszületett a lehetőség, hatalomra került a megmutatom én, s lőn csoda, bevetésre került az energiafegyver. Igen, mert ha nem kell a KGST, a Varsói szerződés, az együtt könnyebb gondolat, csak a nyugati civilizáció csillogása csábít, s nem veszik észre ami mögötte van; sanyarúság, szegénység, gazdasági függőség követhetetlensége, és még sorolhatnám napokig, ami bejött a csillogás helyett. A hazugság mindennapjaiban az elbizonytalanítás az egyén gazdasági érdekében. Mert az USA értékrendje sem ad bizonyságot a biztonságra. Nézd újra az elmúlt ötven évet Náluk. Változásra képes, de megváltozni nem.

És mi van nálunk az energiafegyver bevetése után? Hazugság, amely változásra hajlandó, de az igazságra nem. Miben fogható meg? Meddig elég a gáz, meg kinek hogyan és mennyi jut. És ez óránként változik. Hol van már az az álom, hogy egyformát hazudjunk. Én tudom! Szar dolog beismerni, hogy az eddig hangoztatott csak gőgicsélés a saját anyagi haszon mentése érdekében. Most bebizonyosodik, hogy az egyéni haszon érdekének fontossága meddig ereszkedik le az őt választó néptömegek szintjéig. Képes e az energiát birtokló akaratát gyöngíteni, és mennyit rak az egyszerű ember nyakába a teherből. Mert most egyetlen puskalövés sem kell ahhoz, hogy emberek milliói fagyjanak meg azon a területen, ahol a valamikori holdudvar volt. Mert ugye, január van, és az ember nem képes önmagában megoldani a saját teste gyengeségét a környezete erejével szemben.

Ne keress értelmet írásomban, mert csak félek, mit kapok cserébe. Mert túl vagyok már azon, hogy szuper minőségi gázt számláznak, miközben alig éghető anyag pislákol az égőfejnél. Persze, a számláló forog, mert minden rendben van. Most megoldódni látszik, mert nincs gáz. Valahol még forog a mérőeszköz, csak nem az van benne, amiért fizetnek. 

Hogy mi a hátránya az energiafegyver alkalmazásának? Politikai-gazdasági-társadalmi. Ezt bontsd le magadnak értelmed szerint.

És mi az előnye? Politikai-gazdasági-társadalmi.

S mit mondok én? A Szovjetunió felbomlása, valamint a holdudvarának átalakulása lehetővé tette a földön a harmadik világháború lehetőségének felgyorsulását, amihez egyetlen tanknak nem kell elindulni állomáshelyéről, egyetlen fegyvernek nem kell eldördülnie. Egyenlőre hatásosabb náluk az, ami van. Több emberéletet követel, és az anyag érintetlen állapotban marad. Tárgyak, amit az ember maga hasznára formált.

Emlékszel? Nem oly régen kijelentette a profit embere, milyen kevés emberre van szüksége, hogy a mostani szinten fönntartsa magát. Csak szólok. Ez, nem ma kezdődött el!

Én szeretném, ha nem lenne igazam abban, amit írtam. Viszont vállalom, mert ez minden olyan emberi társadalom szintjén elkerülhetetlen, amelyik nem képes fejlődni. És eddig egyik sem volt reá képes, hogy megoldja ezt azon a szinten, amikor tovább kellet lépnie önmagán. Csak idő kérdése volt. És eddig volt idő. Csak megoldás nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://agymenesaszajmenesben.blog.hu/api/trackback/id/tr99885376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása